Naam: Domenico Castagna
Functie: Sales Engineer
Land: België

17,5 miljoen euro. Zoveel hebben onze industriële klanten in België bespaard dankzij ERIKS in 2017. Dit begon een paar jaar geleden, toen een besparing van 6 miljoen euro werd gerealiseerd. In 2016 hebben we onze klanten 12 miljoen euro bespaard. Wij streven ernaar om de kosten van onze klanten in 2017 met 20 miljoen euro te verlagen.

Dit konden wij realiseren dankzij de ERIKS TCO²-aanpak, of ‘TCO kwadraat’, een speciale service die door ERIKS België voor haar klanten is ontwikkeld. TCO staat voor Total Cost of Ownership. Wanneer we het TCO van onze klanten verlagen, zorgt dat voor kostenbesparingen en verhoogde efficiëntie.

UITDAGING

Bedrijven willen altijd besparen, maar doen dat niet altijd op de juiste zaken. Je kunt geld besparen door te snijden in administratieve en logistieke kosten, door te onderhandelen met leveranciers over de prijzen en door voorraden te verkleinen. Maar hierdoor kan de productiviteit ook afnemen. En sommige kosten kunnen onopgemerkt blijven. Hoe zorgen we ervoor dat we geen enkele kans missen om kosten te besparen in het gehele bedrijfsproces?

OPLOSSING

Dankzij onze TCO2-aanpak heeft ERIKS de middelen om het grote geheel te analyseren: on-site aankopen en hulp bij sourcing, warehouse management, gegevens opschonen, prijsaanbestedingen, individuele oplossingen voor e-commerce en nog veel meer. Doordat we een multi-product specialist zijn met uitgebreide productkennis en diverse technische en logistieke diensten, bieden wij een unieke toegevoegde waarde aan onze klanten.

RESULTAAT

Dankzij de TCO2-analyse van de goederen van onze klanten kunnen wij technische oplossingen bieden die besparingen met zich meebrengen. Wij helpen onze klanten meer winst te maken.

En er zijn nog veel extra voordelen met bewezen resultaten op het gebied van duurzaamheid, innovatie, levensduurverlengingen, preventie van toekomstig onderhoud, verhoogde productiviteit en betrouwbaarheid.