Naam: Timo Unkauf
Titel: Regional Key Account
Manager Automotive Segment
Land: Duitsland

We hebben een belangrijk deel van een bestaand fabricageproces verbeterd zodat mensen schone lucht kunnen inademen. Door bij te dragen aan de verwerking van afgevoerde lucht maken we hun werkplek gezonder. En dat is best cool”, zegt Timo Unkauf. ERIKS is de nationale systeempartner in filtratie voor een van ‘s werelds grootste autofabrikanten.

UITDAGING

De autofabrikant kreeg te maken met steeds striktere eisen voor luchtkwaliteit en gerelateerd machineonderhoud. Om aan de gezondheids- en veiligheidsnormen te voldoen, moest de afgevoerde lucht en verse, schone lucht voor de fabriek professioneel worden getransporteerd. De oplossing is geleverd aan de grootste fabriek van de klant in Duitsland.

OPLOSSING

Samen met de klant hebben we een duurzame oplossing ontwikkeld waarmee de onderhoudsprocessen worden versimpeld en kosten worden bespaard. Hierdoor kan de klant zich richten op de zorg voor de filtermachines en wordt de lucht iedere dag eenvoudig schoon gehouden.

We hebben ook de proceskosten van de klant verlaagd door een “one order”-optie te bieden: de klant plaatst één bestelling en ERIKS houdt zich vervolgens bezig met verschillende leveranciers en leveringen. Daarnaast regelen wij het onderhoud. We hebben ook het werkkapitaal van de klant verminderd door voorraden voor de machines te beheren en te optimaliseren.

RESULTAAT

Door de klant in de gehele productieketen te ontzorgen heeft ERIKS vertrouwen opgebouwd. De klant heeft ons vervolgens de opdracht gegeven om alle filters en reserveonderdelen van de luchtverwerkingsmachines te leveren en om dezelfde ‘best practices’ in veel meer fabrieken te introduceren – eerst in Duitsland en vervolgens wereldwijd.