Naam: Gertjan Harder
Functie: Teamleider Additive Manufacturing
Land: Nederland

“Wij helpen onze industriële klanten te profiteren van de voordelen van nieuwe technologische mogelijkheden, zoals lasrobots, automatische productielijnen en het gebruik van 3D-printen. Met al deze geavanceerde technologieën kan ERIKS haar klanten geld en tijd besparen, en hun kwaliteit verbeteren”, aldus Gertjan Harder.

“Wat vroeger sciencefiction was, wordt nu werkelijkheid”. Gertjan en zijn team maken deel uit van een interne ERIKS-startup die zich bezig houdt met ‘Additive Manufacturing’.

UITDAGING

Onze industriële klanten willen de concurrentie vóór blijven. Ze richten zich op het verbeteren van hun eindproduct, maar ook op het efficiënter maken van hun productiefaciliteiten. Veelvoorkomende problemen in een fabriek hebben vaak te maken met inkoop, kosten en beschikbaarheid van onderdelen. Wat als reserveonderdelen sneller, tegen lagere kosten en met verbeterde kwaliteit kunnen worden verkregen?

OPLOSSING

ERIKS introduceert een zeer innovatieve productietechniek genaamd ‘Additive Manufacturing’, waarbij onderdelen op aanvraag kunnen worden geproduceerd en met onbeperkte complexiteit of aanpassing. Deze onderdelen zijn laag vóór laag opgebouwd, zonder dat er een matrijs nodig is, waardoor je onbeperkte ontwerpvrijheid hebt. Wij bieden services om MRO-klanten te helpen proactief onderdelen te identificeren die gedigitaliseerd kunnen worden en kunnen worden klaargemaakt voor on-demand printen. We kunnen ook helpen bij het identificeren van afval en defecten in productieprocessen, en bij het maken van bevestigingen om de productie te verhogen. Verouderde machines? Geen probleem; ERIKS kan problemen analyseren en eenvoudig onderdelen maken die nodig zijn om hun levensduur te verlengen.

Additive Manufacturing kan ook voordelen opleveren voor OEM-klanten, waar ontwikkelingsprocessen onder tijdsdruk staan en duur kunnen zijn. Het concept dat we aanbieden, is een ‘one-stop-shop’-ontwikkelingsproces. ERIKS kan in alle stappen adviseren, waaronder het ontwerpen, prototypen, testen en produceren van de definitieve serie. Het voordeel hiervan is dat de kwaliteit direct wordt verhoogd, de kosten van de onderdelen worden verlaagd en de time-to-market aanzienlijk wordt verkort.

RESULTAAT

Ons team in Nederland implementeert nu de serviceconcepten voor Additive Manufacturing bij een aantal klanten. De resultaten zijn veelbelovend en we denken dat veel bedrijven kunnen profiteren van deze nieuwe technologie, die onze kennis van producten en processen combineert met onze ondernemingsgeest. Additive Manufacturing kan in de verschillende fasen van de product life-cycle veel voordelen opleveren. Enkele van deze voordelen zijn:

On-demand oplossingen voor spare parts.
Toenemend aantal wijzigingen in de ontwikkeling zonder grote investeringen in tijd en geld.
Aangepaste oplossingen voor inefficiënties in productieprocessen

Wij nodigen industriële klanten uit om meer te weten te komen over de Additive Manufacturing en ERIKS te laten helpen om hun productie toekomstbestendig te maken.