Naam: Malcolm Burgess
Functie: Operations Manager voor ERIKS Hose Technology
Land: Verenigd Koninkrijk en Ierland

Sommige klanten van ERIKS hebben een enorme invloed op het verbeteren en zelfs redden van levens in noodsituaties. Een van onze klanten is een belangrijke leverancier van zeer grote mobiele stroomgeneratoren die vaak ondersteuning bieden tijdens noodhulp. Het inzetten van deze generatoren op afgelegen plaatsen, bijvoorbeeld in gebieden die door een orkaan zijn getroffen, voorkomt elektriciteitstekorten en kan een essentiële  hulp bieden voor mensen in nood.

Om een constante stroomvoorziening te garanderen, moeten de generatoren probleemloos werken. Toen een terugkerende lekkage van slangen ervoor zorgde dat de generatoren van onze klanten niet volledig konden functioneren tijdens een noodsituatie, kwam ERIKS in actie en bood hulp. Malcolm Burgess en zijn team van specialisten hebben het probleem van de klant opgelost. “We zijn trots op het innovatieve ontwerp, het snelle onderzoek, de ontwikkeling en de snelle toepassing van de nieuwe oplossing, zodat onze klant de dringend benodigde generatoren op tijd kon verzenden. ERIKS houdt de lichten aan… en nog veel meer!” zegt Malcolm.

UITDAGING

Als zich een ramp voordoet, kan er een stroomstoring plaatsvinden, die gevolgen kan hebben voor ziekenhuizen en hulpdiensten die elektriciteit nodig hebben voor hun bedrijfsvoering. Op het moment van piekvraag is het belangrijk om de stroomvoorziening zo snel mogelijk te herstellen. Hier komt de klant van ERIKS in beeld, die zijn generatoren vervoert naar de meest afgelegen plaatsen ter wereld, waardoor tot wel 5 miljoen huishoudens toegang tot stroom krijgen.

De klant benaderde ons met een probleem. Vanwege een terugkerende lekkage in de slangen, werkten de generatoren niet optimaal. Lekkende koelvloeistof kan storingen veroorzaken en een bedreiging vormen voor de gezondheid en veiligheid. Ondanks de tekortkomingen hield de klant vast aan het bestaande materiaal voor de slangen, vanwege de flexibiliteit die andere materialen niet konden bieden. De specialisten van ERIKS gingen op zoek naar een betere oplossing. De uitdaging was om een alternatief product te vinden met voldoende flexibiliteit, zes weken voordat een grote levering van generatoren over de hele wereld werd verzonden.

OPLOSSING

In een race tegen de klokgingen onze mensen op zoek naar een alternatief slangmateriaal dat robuust en flexibel was, en bestand tegen extreme omstandigheden. Het ERIKS-team koos een speciale behandeling die kon worden toegepast op roestvrijstalen slangen om hun flexibiliteit te vergroten zonder dat dit ten koste gaat van de sterkte. Hiermee wilden zij ervoor zorgen dat andere vormen van lekkage werden voorkomen, met name tijdens het vervangen – daarom werden Manntek Dry Disconnect-koppelingen gebruikt in combinatie met de nieuwe slangen om ervoor te zorgen dat de koelvloeistof niet kon ontsnappen tijdens het loskoppelen.

RESULTAAT

Hierdoor kon de klant zijn generator-units in perfecte staat verzenden binnen het toegewezen tijdsbestek – wat nooit zou zijn gelukt met het oorspronkelijke ontwerp van de slangen. Met de nieuwe, innovatieve ERIKS-slangen is de levensduur van deze generatoren aanzienlijk verbeterd. Wanneer de noodhulpdiensten worden ingezet in een rampgebied, kunnen ze zich concentreren op herstel zonder zich zorgen te hoeven maken over stroomverlies. De voordelen op de lange termijn voor de klant en de eindgebruiker zijn dat de vervangende slangen van ERIKS robuuster zijn en minder snel defect raken, wat leidt tot minder uitvaltijd.