Naam: Mirella Simons
Functie: Product Engineer Flensafdichtingen Food & Farma
Land: Nederland

Een gloednieuwe schone productiefaciliteit in Alkmaar stelt ERIKS in staat om meer toegevoegde waarde te leveren aan een breder scala aan klanten.

Als product engineer voor de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie is Mirella verantwoordelijk voor schone productie en verpakking.

“Wij denken mee met onze klanten. Met onze oplossingen helpen wij hen de Total Cost of Ownership te verlagen. Wij zorgen ervoor dat zij voldoen aan de wet- en regelgeving EC1935/2004, helpen hen de Supply Chain te verkorten en de kosten te verlagen. Voor een aantal van onze klanten is schone productie en verpakking een oplossing die de last van hun schouders neemt”,

UITDAGING

Veel industriële bedrijven, met name bedrijven in zeer gespecialiseerde gebieden zoals de halfgeleider-, farmaceutische of voedingsmiddelenindustrie, hebben onderdelen nodig die moeten worden geproduceerd en verpakt in een extreem schone atmosfeer, zelfs zonder microscopisch kleine sporen van stof die traceerbaar zijn. Deze onderdelen zijn meestal sterk aangepast, worden door diverse leveranciers geleverd, en vervolgens uitbesteed voor reiniging en verpakking door derden. ERIKS biedt deze Cleanroom diensten  al vele jaren aan zijn klanten, maar de vraag is groter geworden en het proces kan nog steeds efficiënter worden gemaakt.

OPLOSSING

Door een ultramoderne schone productie- en verpakkingsfaciliteit in Alkmaar te introduceren, kunnen we zowel in volledig schone omstandigheden produceren als verpakken. Met 1000 m2 is de nieuwe faciliteit veel groter dan de bestaande Cleanroom, waardoor we onze capaciteit aanzienlijk vergroten. Wij kunnen de afdichtingen produceren en verpakken in overeenstemming met de geldende voorschriften. Ook de traceerbaarheid van de materialen wordt gegarandeerd.

RESULTAAT

Dankzij de nieuwe Cleanroom wordt ERIKS Nederland een betere probleemoplosser voor haar klanten, die hun processen efficiënter maakt.

Het maakt ook ERIKS toekomstbestendiger, door ruimte te bieden om te voldoen aan de vraag van nieuwe klanten, die we ook kunnen helpen tijd en geld te besparen. Bovendien versterkt het onze propositie als multi-product specialist en als one-stop-shop. Er zijn andere bedrijven met Cleanrooms, maar ERIKS is de enige die werkt met zeven complete productlijnen en een grote schone productiefaciliteit.