Naam: Marco Eerdhuijzen
Functie: Cleanroom Team Leader
Land: Nederland

De cleanroom van ERIKS reinigt producten tot de norm ‘klasse 100’, die door 90% van de industrie wordt geaccepteerd. Wij maken gebruik van ontgassen, waarbij deeltjes tot 0,5 µm worden verwijderd. Dat is een tweehonderdste deel van de dikte van een menselijke haar.

“Voor mij is elke dag in de cleanroom een nieuwe uitdaging”, zegt Marco. Samen met zijn team helpt hij onze hightech klanten door te zorgen voor een extreem schone laboratoriumomgeving.

UITDAGING

In veel industrieën is vervuiling gevaarlijk, zelfs als dat zwevende deeltjes zijn die niet met het blote oog zichtbaar zijn. Door vervuiling kunnen producten beschadigd en systemen defect raken, kunnen processen verkeerd gaan en kunnen zelfs gezondheidsrisico’s ontstaan. Maar vervuiling is overal. Het komt van personeel, materialen, gebouwen en machines.

Regelgeving wordt steeds strenger en ook de industrie stelt strengere eisen op het gebied van reinigingsprocessen. Dat heeft ook invloed op de producten die worden ingekocht.

OPLOSSING

Voor veel bedrijven moeten hun ingekochte producten en componenten worden gereinigd en verpakt in een extreem schone omgeving. De lucht in deze ruimte mag zelfs niet de kleinste vervuilende deeltjes bevatten. De cleanroom van ERIKS houdt het niveau van verontreiniging met deeltjes en/of micro-organismen onder de strengste grenswaarden van de regelgeving. Wij gebruiken verschillende methoden om producten te reinigen: wassen, ultrasone baden, spoelen met een demineralisator en schone verpakkingen. Rubberproducten worden ontgast met behulp van vacuümovens.

RESULTAAT

Strenge richtlijnen en procedures zorgen ervoor dat onze producten onder de best mogelijke omstandigheden worden gereinigd en verpakt. Met onze cleanroom maken we het gemakkelijker voor onze klanten, zodat zij zich op hun kernactiviteiten kunnen richten. We helpen onze klanten om aan strenge regelgeving te voldoen en besparen ze tegelijkertijd tijd en geld.