Naam: Roshani Patil
Functie: software-engineer
Land: Nederland

Roshani Patil, software-engineer bij ERIKS Digital: “We maken de industrie echt digitaler. Het is spannend om deel uit te maken van die verandering en om onze klanten handige hulpmiddelen te bieden om sneller oplossingen te vinden. Ik ben bijvoorbeeld erg trots op de introductie van onze nieuwe ERIKS-webshops in veel landen, met slimme tools zoals verschillende btw-calculatoren.

UITDAGING

ERIKS is in veel sectoren succesvol, dankzij onze passie voor technologie, specialistische kennis en innovatieve aanpak. De wereld verandert echter en we moeten bijblijven. Onze klanten willen dat wij hen digitale diensten aanbieden en meer digitaal met hen samenwerken. Om aan deze vraag te voldoen en de concurrentie voor te blijven, moeten we ons verder ontwikkelen en eeninspanning leveren om meer digitaal te worden.

OPLOSSING

In het centrum van Amsterdam hebben we ERIKS Digital opgericht, een centrale plek van waaruit ideeën die worden bedacht in de landen, verder worden ontwikkeld tot digitale diensten en producten die wereldwijd geïmplementeerd kunnen worden. In een dynamische, technische omgeving ondersteunen en coördineren meer dan 100 collega’s alle digitale initiatieven, en werken ze intensief samen met ERIKS-collega’s uit de hele wereld.

Een van de belangrijkste aandachtsgebieden voor ERIKS Digital is het verbeteren van e-commerce. Door meer catalogusproducten te verkopen via onze online kanalen, hebben onze technische collega’s meer tijd om te doen waar ze goed in zijn: specialistische oplossingen verkopen aan klanten met complexe behoeften. Roshani en haar collega’s werken ook aan een gloednieuw klantinteractieplatform genaamd ERIKS Gateway, dat het eenvoudiger maakt om contact met ons op te nemen. Zo krijgt de klant snel toegang tot onze productkennis en digitale workflows, zoals offerteaanvragen. Ten slotte maakt ERIKS Digital ‘smart asset management’ mogelijk, waarbij gegevens van machines met sensoren worden gebruikt om te zien wanneer onderhoud nodig is of zelfs om te voorspellen wanneer onderdelen defect raken.

RESULTAAT

Door onze producten en diensten te digitaliseren, creëren we een meer naadloze ervaring voor onze klanten, waardoor hun uitvaltijd wordt verminderd en hun processen efficiënter worden. Digitale services zijn eenvoudiger te schalen, dus met onze gecentraliseerde digitale benadering kunnen meer klanten wereldwijd profiteren van deze verbeterde dienstverlening. Dit geeft ze meer tijd om zich te concentreren op het verder verfijnen van hun eindproduct.