Naam: Sophie De Geyter
Functie: Technische verkoop Flensafdichtingen
Land: België

Flensafdichtingen zijn weliswaar onopvallende technische onderdelen, maar ze vervullen cruciale rol in veel industriële processen. En soms kunnen deze eenvoudige onderdelen de dag redden. Dit wordt bevestigd door Sophie De Geyter van de business unit Flensafdichtingen van ERIKS België: “Als technisch verkoper heb ik veelvuldig klantcontact.

Wij kunnen voor klanten pakkingsberekeningen uitvoeren en zo de beste pakkingen voor een toepassing aanbieden.Mijn werk gaat niet alleen over verkoop.  Ik ben er erg trots op dat we problemen kunnen oplossen en voorkomen, bijvoorbeeld door training en advies te geven om lekkage van moeilijk te sluiten flenzen te voorkomen.”

UITDAGING

Geplande – of erger – ongeplande productieonderbrekingen zijn een noodzakelijk kwaad voor elk industrieel bedrijf. Downtime heeft een grote invloed op de bedrijfsvoering en de kosten, maar is soms essentieel om de site efficiënt en veilig te laten werken.De tijdelijke uitschakeling van een productiebedrijf is altijd een bijzonder kostbare onderneming. Elk uur dat verloren gaat en dat productiemiddelen niet worden gebruikt, verliest een fabriek geld. Geen wonder dat bedrijven veel moeite doen en plannen om deze periode zo kort mogelijk te houden. Toen een grote petrochemische fabriek een belangrijke onderhoudsshutdown voorstelde, was ERIKS blij om een helpende hand te bieden.

OPLOSSING

Een belangrijke taak tijdens de shutdown was het controleren en vervangen van een aanzienlijke hoeveelheid pakkingen. We hebben de klant geholpen de downtime te verminderen door alle benodigde pakkingen op het juiste moment en op de juiste plaats te leveren. Meestal vertrouwt de klant in dergelijke gevallen op veel verschillende leveranciers en moet hij of zij deze op elkaar afstemmen. Dankzij het specialisme van ERIKS hoefde deze klant geen contact op te nemen met iemand anders. Onze 24/7-service en de productie van pakkingen voor snelle toevoer maakten het verschil. Doordat we het juiste onderdeel op het juiste moment konden leveren, hebben we de stilstand tot een minimum beperkt. Bovendien konden we pakkingen binnen een zeer korte doorlooptijd produceren om het proces soepeler te laten verlopen. In totaal leverde ERIKS ongeveer 13.000 pakkingen in de periode van stilstand van twee maanden.

RESULTAAT

Dankzij de uitstekende voorbereiding, het teamwork, de lange werkdagen, nachten en weekends hebben onze specialisten ervoor gezorgd dat de klant geen minuut van de geplande productieonderbreking heeft verspild. Elk lid van het team heeft bijgedragen: interne en externe verkoop, engineers, productie, logistiek, waardoor de fabriek nog eerder in bedrijf was dan verwacht.