Naam: Stewart Royle
Functie: Regional Engineering Manager
Land: Verenigd Koninkrijk

“Ik ben er echt trots op dat mede dankzij mij de treinen op tijd rijden en mensen elke dag weer op tijd op hun bestemming komen.” Stewart Royle is de leider van het project “Keeping the railway running”. Hij en zijn team hebben geholpen om een pompstation van de spoorwegen te herstellen. Dit pompstation voorkomt dat de rails onder water komen te staan. Hierdoor kunnen de treinen op tijd rijden, lopen de treinreizigers geen gevaar en wordt frustratie voorkomen.

UITDAGING

Bij een van de pompstations van een Brits spoorbedrijf kwamen vaak storingen voor. Toen twee van de drie pompen uit waren gevallen, werden engineers van ERIKS erbij gehaald. Zij ontdekten dat alle pompen in slechte staat verkeerden en dat ze niet meer door de oorspronkelijke fabrikant werden onderhouden. De partij die voor de reparaties zorgde, maakte zelf onderdelen om de pompen draaiende te houden. Deze situatie bezorgde de klant slapeloze nachten.

OPLOSSING

De specialisten van ERIKS stelden een nieuwe en meer robuuste pompoplossing voor. Toen wij de nieuwe pompensets specificeerden en alle eigenschappen en voordelen uitlegden, hebben we ook aangeboden om de installatie te verzorgen via onze Engineering Workshop. De klant stemde ermee in dat ERIKS de pompen zou bestellen en installeren. Ze werden in bedrijf gesteld door de OEM, die deze service gratis verleende vanwege hun goede relatie met ERIKS.

RESULTAAT

De expertise van ERIKS heeft zijn vruchten afgeworpen: de rails komen niet onder water te staan (en dan hebben we het nog niet eens over de schade die daaruit zou voortvloeien). Maar nog belangrijker: de passagiers komen niet in gevaar en we besparen hen de frustratie van vertragingen. Alle pompen draaien weer goed en de klant slaapt weer rustig!