Naam: Steve Brown
Functie: Sales Manager
Land: VS

“Wij leveren verschillende onderdelen voor de installatie waarmee de motoren die raketten de ruimte in schieten worden getest. Het is altijd interessant om te mogen helpen bij het bouwen van zulke hightech toepassingen”, zegt Steve Brown.

Ruimtevaartuigen, hun motoren en onderdelen moeten bestand zijn tegen extreme omstandigheden die heel anders en uitdagender zijn dan de omstandigheden op aarde.

Ze moeten er niet alleen tegen bestand zijn, ze moeten ook goed functioneren en hun ladingen, mensen en apparatuur betrouwbaar door de ruimte vervoeren. ERIKS heeft met een klant samengewerkt om een engineering-oplossing te ontwerpen voor de motortestlocatie.

Daarmee dragen wij een steentje bij in de verkenning van het heelal!

UITDAGING

Een fout maken in een ruimtevaartprogramma is zeer kostbaar. Het is daarom erg belangrijk om eerst alles op aarde te testen, zodat we zeker weten dat ook in de ruimte alles goed werkt. De klant had afsluiters nodig voor een van zijn grootste testlocaties voor raketmotoren. Deze locatie wordt gebruikt door meer dan 30 publieke en private ruimteorganisaties van over de hele wereld. De onderdelen moeten onder de meest extreme omstandigheden goed presteren.

OPLOSSING

ERIKS is voor dit op maat gemaakte ontwerp een samenwerkingsverband aangegaan met Trimteck Manufacturing. Rawson/Regal Brown heeft uiteindelijk drie speciale afsluiters met speciaal Y-patroon ontwikkeld voor de testfaciliteiten van het ruimtecentrum. Door de speciale Y-vorm zijn ze bestand tegen enorm veel druk.

RESULTAAT

De klant was zeer te spreken over ERIKS en onze kennis en innovatiekracht. De afsluiters die we geleverd hebben, deden precies wat ze moesten doen. Waarschijnlijk leidt deze opdracht in de toekomst tot meer interessante projecten in de ruimtevaart.